Acest busuioc distinctiv creste usor si rezistent. Aceasta face flori subtiri si frumoase rosu-violet, formand un contrast frumos cu frunzele. Creste, ca orice alta planta, pe pervazul geamului si este un punct focal pentru orice gradina medicinala.
Indicata este plantarea acestora in ghviece, in smocuri. In special in ghivecele de exterior, melcii fiind indragostiti de busuioc. Frunzele au o aroma picanta, anason si un parfum exotic. Recoltarea frunzelor si mugurilor, este posibila pe tot parcursul anului.
Utilizare : La prepararea puiului, busuiocul thailandez este unic. Dupa aceasta placere culinara, va veti intreba de ce ati folosit intotdeauna busuioc obisnuit. Ceaiul din busuioc thailandez este antispastic si calmant.
Origine : Nativ din Thailanda si Malaysia.
Cultivare : Semintele fine sunt pastrate timp de peste 7 ani. Deci, dumneavoastra, trebuie doar sa semanati an de an dupa cerinte. Prin urmare, distribuiti semintele in compost umed. Cum nu trebuie lumina pentru a germina, acoperiti semintele cu un strat umed si pastrati-l umed pulverizand superficial. La 15 ° – 20 ° C, germinarea dureaza aproximativ 7-12 zile. Daca semanati in aer liber, trebuie sa asteptati pana la mijlocul lunii mai, astfel solul are timp sa absoarba caldura.
Ingrijire : Busuiocul thailandez prefera locurile calde si insorite. Substrat bogat in substante nutritive, humic.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.