Utilizare : Recolta de flori si frunze se poate face pe tot parcursul anului. Ele pot fi folosite in stare proaspata sau uscate si sunt folosite pentru diferite sosuri, salate, carne si carpaccio. O singura muscatura – este o experienta culinara asemeni unui dus de bomboane. Apoi furnicaturile se transforma in dulce-acru si piperat. Prin urmare “Prickelblume” este numele folosit de gradinari, si recent foarte popular pentru salate. Aroma asemanatoare creson-ului intareste sistemul imunitar si ajuta la ameliorarea inflamatiilor din gat si gura. Se poate recolta dupa primele 2 luni de la germinare.
Origine : Paracress este nativ din Brazilia.
Cultivare : Necesita lumina pentru germinare – semintele se pun intr-un compost umed – puietii se planteaza in pamant, tinandu-se umed uniform. La 12 ° – 22 ° C, semintele au germinat dupa 9-14 zile. Plantatul out-door ar trebui facut numai dupa jumatatea lunii Mai.
Ingrijire : Paracress prefera locurile luminoase si insorite si au nevoie de un sol umed si bogat in substante nutritive. Nu este necesar ingrasamant suplimentar.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.